tiistai 19. marraskuuta 2013

Projekti etenee

Blogin päivittäminen on ollut kuukauden tauolla, pahoittelumme siitä. Työmaalla oli kuukauden tauko, joten ei ollut mitään kirjoitettavaa blogiinkaan. Viime viikolla ihmisiä alkoi kuitenkin taas pyöriä talon luona ja jälkeäkin näkyi syntyvän. Tulevan puolentoista viikon aikana talollamme taitaa olla aika vilinä, sillä joulukuussa pitäisi alkaa maalaus ja laatoitustyöt.

Sähkärit kävivät lokakuun puolella vetämässä taloon johdotukset kuntoon. Melkein kaikki töpselit ja kattovalojen paikat menivät kohdilleen, mutta muutamaa täytyy vielä siirtää. Yllä olevassa kuvassa keittiön takaseinä.
Takkatoimitus saapui vihdoin viime viikolla. Kiitos kaikille, jotka olivat mukana kantamassa elementtejä sisään. Siitä oli iso apu!

Saimme työmaalle myöskin rakennusaikaisen etuoven. Oli mukava päästä eroon hankalista styroxin paloista, jotka aikasemmin suojasivat oviaukkoa. Tuo ovi tuskin lähtee syysmyrskyissä lentelemään ympäri naapurustoa. 


Seinien levytys alkoi viime viikolla. Ylemmässä kuvassa mh 1 ovelta katsottuna. Lattialla on talon päätykolmioiden ikkunat. Alemmassa kuvassa on mh 1:n yhteydessä oleva vaatehuone.
Saunan ja olohuoneen väliin muurattiin harkoista seinä. Kuvassa olohuone ruokailutilasta katsottuna. Harkkoseinää vasten tulee takka ja tuplahormi.
Olohuoneen ja kodinhoitohuoneen ovet asennettiin myös viimeviikolla. Kuvassa olohuoneen ovi. Oven ikkunan alareuna tulee samalle tasolle kuin olohuoneen ikkunan alareuna. Oven vasemmalla puolella ruokailutilan ikkuna.
Sauna ja pesuhuonekin alkavat hahmottua, kun saunan harkkoseinät muurattiin. Kuvassa pesuhuone, johon tulee kaksi suihkua ja wc-istuin. Kuvan vasemmassa reunassa on saunan oviaukko.
Olohuone, ruokailutila, keittiötä ja käytävä makuuhuoneiden 1 ja 2 ovelta nähtynä. Ihan noin avara tilasta ei tule, sillä lattialla olevan punaisen putken kohdalle tulee kylmälaitteet sekä seinät kylmälaitteiden ympärille. 

Mielenkiinnolla odotamme tulevia päiviä, sillä viimeinkin saamme maalämpöpumpun toimintaan ja pääsemme eroon sähkölämmittimistä. Myös seinien levytys ja katon panelointi on tarkoitus viedä loppuun lähipäivinä, joten on hienoa nähdä huoneiden todelliset koot sekä ensimmäisiä suuria valmiita pintoja. Ensiviikolla alkuviikosta pitäisi myös takan valmistua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti