torstai 3. tammikuuta 2013

Talomme Pohjapiirros

2 kommenttia:

  1. Pohjapiirroksenne näyttää hienolta. Samantyyppinen tilaratkaisu olisi omassakin projektissa toiveissa, mutta kiinnostaisi tietää millaisia lisäkustannuksia tuollaiset muutokset aiheuttavat valmiiseen pakettihintaan? Sisustusvalinnathan ovat asia erikseen, mutta seinien siirtelyt ym.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Seinien siirtelystä ei tullut lisähintaa meille. Lisähintaa tuli ainoastaan niissä tapauksissa jos materiaali muuttui tai jotain jouduttiin lisäämään. Esimerkiksi, meille tuli lisähintaa takan taakse muuratusta seinästä, koska seinän materiaali vaihtui vakiotoimitussisällöstä. Lisäkuluihin sisältyi materiaali ja työ. Puulämmitteisen saunan palomääräykset vaativat, että seinät ovat harkoista muurattu (tai ainakin palamatonta materiaalia) joten puurusnkoisen väliseinän muuttuminen harkkoseinäksi toi lisäkuluja. Lisäkuluja meille tuli myös siitä, että laatoitettu ala kasvoi kodinhoitohuoneessa. Kuluja tuli ainoastaan ylimääräisen materiaalin hinnan verran. Myös saarekemallisesta liesituulettimesta tuli lisähintaa, mutta laatat ja liesituuletin menevät kenties mainitsemiisi sisustusvalintoihin.

    Käytännössä Sievitalo laski alkuperäiseen pakettihintaan kuuluvat materiaalit ja tarvikkeet ja koska kohdallamme talon ala ei kasvanut niin muunnellusta pohjaratkaisusta ei tullut lisähintaa. Esim, jos ikkunoita ja ovia on sama määrä kuin alkuperäisessä paketissa niin niiden sijoituksen muuttamisesta ei tullut meille lisähintaa. Yhde ikkunan muistaakseni lisäsimme ja muutaman ikkunan kokoa kasvatimme ja niistä tuli hieman lisäkuluja.

    VastaaPoista